Schweizernötkaka

Schweizernötkaka.

Kaka:
100 g sötmandel
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smält smör

Topping:
200 g schweizernötchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör


Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandeln.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret. Se till att smeten är jämn.
Häll den i en smord rund kakform, gärna med löstagbar kant. (funkar bra med en vanlig form oxå) Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter till lätt gyllenbrun färg.
Ta kakan ur ugen och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
KLAR!!
Har inte tagit någon bild på den men går att söka på namnet på googel.. du kan äta hur mycket som helst av den så jäkla god är den.. Går fort att göra oxå och den måste bara göras..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0